Håller på att byta kök så det mesta är nerpackat inklusive kakformar av olika slag. Få bli småbak då och inga för avancerade tekniker. Hittade inspiration från dessa havrekakor, tog sväng till godishyllorna och valde prova Toffee crisp från lösgodiset och fick ihop några Godishavrekakor.
Godishavrekakor
150 g smör/margarin
3,5 dl havregryn
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
25-30 st chokladgodisar av valfri smak
Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut ca 25-30 st småkaksformer på en plåt. smält smöret/margarinet. Blanda havregryn socker och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret/margarinet Smält matfettet och blanda samman allt. Klicka ut massan i kakformar. Grädda mitt i ugnen ca 12-14 minuter. Ta ur plåten och placera en chokladgodis i mitten på varje kaka.
Ställ in plåten i ugnen nån minut till så chokladen smälter lite. Låt kallna.