Små ”experiment” – Chokladhavrebollar

Att experimentera är det jag gillar mest med bakning, både stort och smått. Senaste tiden har experimenten varit små och jag har bara gjort några små ingrediensändringar. Ett sådant blev det söndags kväll, ett lättbakat sådant. Till dessa chokladhavrebollar tog jag receptet på Snöbollar av Lindas bakskola och gjorde några byten. Provade med Marabous nya Crisp! 

Chokladhavrebollar

200 g valfri choklad

100 g smör, rumsvarmt

5 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

1,5 dl kokos

1,5 dl florsocker

1 msk espresso

Ca 1 msk vatten

Garnering

kokos

choklad

Riv chokladen på ett rivjärn. Vispa ihop smör och havregryn med elvisp.

Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt med händerna. Tillsätt lite vatten i taget tills degen är lagom kladdig.

Gör bollar av degen och rulla dem i kokos. Smält choklad och ringla över, låt stelna. 

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: