Frötekakor

Har inte bakat alls på några dagar nu. Men när jag fick hem sonen så blev dags igen. Brödet börjar ta slut så vi gjorde en frövariant av morotstekakor jag bakat många gånger. Blanda och hälla i frön är roligt för en 4-åring som även hade i lite havregryn.

Frötekakor

50 g jäst

6 dl mjölk

75 g smör/margarin, rumsvarmt

2 tsk salt

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl linfrön

1 dl solroskärnor

1 dl havregryn

7 dl rågsikt

ca 7dl vetemjöl

Värm mjölken fingervarm. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den i mjölken. Tillsätt smör, salt, sirap, frön och havregryn. Blanda i mjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg.

Låt degen jäsa under bakduk i 50 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 15 bitar. Rulla Bitarna till bollar och platta sedan ut dem runda kakor. Nagga dem med en gaffel och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

Låt bröden jäsa i 20 minuter och sätt ugnen på 250 grader. Grädda tekakorna mitt i ugnen i 6-9 minuter. Låt svalna på galler.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: