Spenderade gårdagskvällen med att baka några Chokladfyllda havreformar. Lätta att baka och går att förändra beroende på vilken choklad man väljer. Jag tog och blandade vanlig mjölkchoklad med lite mörk. De behöver lite tid i kylen för att stelna så eftersom det blev kvällsbak så fick de stå till sig över natten.
Chokladfyllda havreformar
Havreformar
2,5 dl malda havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g kallt smör
Chokladfyllning
100 g choklad av valfri smak
1 dl vispgrädde
25 g smör, inte kallt
Garnering
Valnötter eller andra nötter
Blanda ihop alla ingredienser till kakorna för hand eller i matberedare, överarbeta inte degen.
Plasta in degen och låt den ligga i kylen i cirka 1 timme. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i kakformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter. Gör iordning chokladfyllningen medan kakorna svalnar.
Hacka chokladen och ha ner i en bunke. Värm grädden men den får inte börja koka. Häll grädden över chokladen och rör så att chokladen smälter. Ha i smöret så att även det smälts och rör så att det blir en jämn chokladkräm. Fördela chokladfyllningen i de havrekakorna. Ställ in i kylen i ca 1 timme.
Ta ut dem och strö över/lägg på lite valnötter och ställ sedan kakorna kallt igen i några timmar tills de sats sig ordentligt. Ta ut kakorna ur formarna, en potatispickare är perfekt att ha ner längs kanten mellan
formen och kakan så lossnar de lätt.
Ser smaskigt ut 😋 Blir garanterat att prova dessa 😁 Behöver man smörja formarna?
GillaGilla
Det behöver du inte, fick loss mina utan några problem och jag smörjde de inte. Va roligt, hoppas du gillar dem 😊 trevlig helg! // Anna
GillaGilla