Äppelkladdkaka med nutella till Nutelladagen

Nutelladagen, visst man skulle ju kunna fira genom att ta burken och skeden och sätta sig i soffan men passade på att provbaka något nytt.

Hasselnötter och äpple är en vinnande kombination tycker jag så gottade till det rejält med en äppelkladdkaka med hasselnötskräm. Kan garantera att allt smakar mums, ingredienserna för sig, smeten och såklart resultatet.

Äppelkladdkaka med nutella

150 g smör

3 dl socker

2 ägg

3 tsk vaniljsocker

1 krm salt

3 dl vetemjöl

2 äpplen

Nutella/hasselnötskräm

hasselnötter

Ugn 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker och ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, salt och mjöl och rör till en jämn smet.

Råriv äpplena, krama ur dem lite om de är mycket blöta och rör ner dem i smeten, man kan skala dem om man vill. Häll hälften av smeten i en springform, klädd i bakplåtspapper eller smord och bröad. Bred/ringa över ett lager nutella och täck med resten av kladdkakesmeten.

Strö över hackade hasselnötter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, se till att den fortfarande är kladdig. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: