Ägghalvans dag så här kommer en barnvänlig efterrätt vi fick till en lördag – Kindermousse serverade i kinderäggshalvor. Av receptet kan man fylla ca 6-8 ägghalvor beroende på hur mycket man fyller dem, om man inte serverar moussen ur skålar.
Moussefyllda kinderägg
100 g kinderchoklad
0,5 ägg
1,75 dl grädde
0,5 tsk vaniljsocker
3-4 Kinderägg
Smält kinderchokladen och låt svalna. Vispa upp ägget och rör kraftigt ihop det med den smälta chokladen. Lättare att vispa upp ett helt ägg och ha i hälften.
Vispa grädden med lite vaniljsocker i och vänd sen ner chokladen i grädden lite i taget. Ställ in i kylen ett par timmar. Dela kinderägg i halvor och spritsa/klicka i mousse i halvorna.
Köpte man för mycket kinderchoklad kan man dekorera med den. Är med sked eller ta upp halvan med händerna och ät.