Kindermousse serverade i kinderäggshalvor – barnsligt gott

Ägghalvans dag så här kommer en barnvänlig efterrätt vi fick till en lördag – Kindermousse serverade i kinderäggshalvor. Av receptet kan man fylla ca 6-8 ägghalvor beroende på hur mycket man fyller dem, om man inte serverar moussen ur skålar.

Moussefyllda kinderägg

100 g kinderchoklad

0,5 ägg

1,75 dl grädde

0,5 tsk vaniljsocker

3-4 Kinderägg

Smält kinderchokladen och låt svalna. Vispa upp ägget och rör kraftigt ihop det med den smälta chokladen. Lättare att vispa upp ett helt ägg och ha i hälften.

Vispa grädden med lite vaniljsocker i och vänd sen ner chokladen i grädden lite i taget. Ställ in i kylen ett par timmar. Dela kinderägg i halvor och spritsa/klicka i mousse i halvorna.

Köpte man för mycket kinderchoklad kan man dekorera med den. Är med sked eller ta upp halvan med händerna och ät.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: