Chokladmuffins med vit choklad och nougat

Lite bakning av skafferirensning – chokladmuffins som smaksattes med lite kaffe och sen både vit choklad och nougat. Sen garnering med mer choklad och nötter.

Chokladmuffins

Muffins

100 gram smör
2 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl

0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl espresso

0,5 dl mjölk

100-150 g vit choklad

100-150 g nougat

Garnering

100 g mörk choklad

Hasselnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Häll i espresso och mjölk i det smälta smöret. Vänd ner mjölblandningen och smörblandningen i smeten.

Hacka dem vita chokladen och nougaten och vänd även ner det i smeten. Ha i smeten i muffinsformar, enkla om du använder muffinsform annars dubbla formar.

Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt muffinsarna svalna på ett galler. Smält den mörka chokladen och hacka hasselnötterna.

Doppa toppen på muffinsarna i den smälta chokladen och strö över lite hackade hasselnötter.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: