Lätta att baka både för vuxna och barn, alla kan göra dem och går snabbt att göra, man har så gott som jämt alla ingredienser hemma, kan smaksättas på olika sätt, finns inget ”rätt sätt” att göra dem, man kan rulla dem i allt möjligt och de är så otroligt gott. Ja det finns väl bara positiva saker med chokladbollar.
Denna gång gjorde vi smeten på o’boy och gjorde riktiga gobitar. Dessa godbitar kan man självklart göra som vanliga o’boybollar men detta är en lite mindre kladdig variant och roligt att göra i annan form.
O’boybollsbitar
150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
0,75 dl o’boypulver
1 äggula
3 msk o’boydryck, starkt blandad
150-175 g havregryn
100 g choklad (smalare bitar – mer choklad)
kokos, pärlsocker, hackad choklad, hackade nötter eller annat att strö över
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och o’boypulver. Ha i äggulan och o’boydrycken och vispa ihop så det blir krämigt.
Tillsätt havregryn och vispa ihop till en jämn smet. Lägg smeten mellan två bakplåtspapper och tryck ut smeten till en jämntjock platta.
Smält chokladen och bred ut den över plattan. Strö över kokos, pärlsocker, hackad choklad, hackade nötter eller annat. (Vi tog både pärlsocker och kokos).
Ställ kallt en liten stund, chokladen får inte hunnit stela helt. Skär plattan i rutor och låt sen chokladen stelna helt. Mumsa på tills de är slut eller försvara i kyl/frys om det blir några kvar.