Baileysrullar på Punschrullens dag

Punschrullens dag idag men jag valde att smaksätta mina rullar med något annat gott och valde Baileys. Hade inte jättemycket marsipan hemma så all smet kunde rullas in så resterande del fick bli Chokladdoppade Baileysbollar.

Baileysrullar

100 g rumsvarmt smör

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakaopulver

4 dl smulad sockerkaka (150 g)

1-2 msk Baileys

marsipan

mörk choklad

Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakaopulver till en jämn blandning med hjälp av en elvisp. Smula ner sockerkaka och kör med till en finfördelad deg med degkrojarna i elvispen.

Droppa i Baileys i fyllningen efter tycke och smak. Ställ degen kallt att vila ca 1 timme. Kavla ut marsipanen tunt ca 3 mm.

Ta ut degen/fyllningen och lägg den gormas som en rulle mitt på den utrullade marsipanen. Klä in smeten i marsipanen så det blir en lång rulle skär rullen i mindre till ca 5 cm långa rullar.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och botten samt doppa ändarna på rullarna i chokladen. Ställ Baileysrullarna på bakplåtspapper att stelna. Blir smet över så rulla till bollar och doppa i choklad.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: