Kokosglass med choklad

Vår och snart sommar så till valborgsdessert detta år blandade jag ihop en kokosglass med choklad som fick serveras tillsammans med diverse frukter. Gillar man ananas så är det nog en god kombo tillsammans med denna glass men vi tog hallon, mango, kiwi och passionsfrukt. Bara stora mums i betyg från både stora som små.

Kokosglass med choklad

2 dl kokosflingor

75 g vit choklad

75 g mörk choklad

5 dl vispgrädde

0,5 burk/tetra krämig kokosmjölk/kokosgrädde

1 burk karamelliserad mjölk

ev. lite mer kokos eller hackad choklad att strö över

Börja med att rosta kokosflingorna i torr panna. Finhacka all choklad. Vispa först upp vispgrädden och ha tillsätt sedan kokosmjölken/kokosgrädden och vispa ihop det. Rör i den karamelliserad mjölk och häll sen i den rostade kokosen och chokladen.

Blanda ihop ordentligt till en jämn smet. Häll glassmeten i en form man kan frysa, strö ev. över lite kokos/hackad choklad och ställ in i frysen i minst 6 timmar.

Fördelar man smeten direkt i portionsformar räcker det om den är inne i frysen 3-4 timmar. Ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite så blir det lättare att ta. Servera med valfria frukter eller precis bara som den är.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: