Tranbärskakor med vit choklad

Fem dagar i Barcelona så när jag idag fick ändrade planer och en kväll själv fick jag lugna abstinensen med att baka lite kakor.  Ett kakbak som jag har ett grundrecept jag gör och sen byter smaksättning på. Har bl.a. gjort med pepparkakskryddor, pistage/plopp och blåbär/kokos. Idag fick det bli tranbär och vit choklad. 

Tranbärskakor med vit choklad

225 g smör/margarin, rumsvarmt

1,75 dl socker

1 äggula

4 dl mjöl

2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

ca 90 g torkade tranbär

100-110 g vit choklad

Sätt ugnen på 190 grader. Hacka chokladen grovt.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulan och vispa ihop. Ha i mjöl, vaniljsocker och salt och knåda ihop det till en deg.

Ha till sist i tranbären och den hackade chokladen och blanda ihop ordentligt. Dela degen i 20-25 delar och rulla till bollar. Lägg dem ganska glest på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem lite.

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills de fått lite gyllenbrun färg. Låt dem svalna 5 minuter på plåten innan de får kallna på galler.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: