Hasselnötschokladpaj

Inspiration till bakning är lätt att hitta då det finns så mänga som är så duktiga och gör fina och goda saker. Ofta ”snor” jag en del av ett recept och sen gör om eller lägger till.

Här har jag gjort en Hasselnötschokladpaj. Botten kommer rakt av från Nyttig chokladpaj av sweetandsimple och chokladfyllningen inspirerades från fridasbakblogg och hennes No Bake Dumlepaj. Tänkte ha i Japp hazelnut men då den inte fanns i butiken så tog jag istället Tarragona.

Hasselnötschokladpaj

Hasselnötsbotten

150 g hasselnötter

70 g kokosolja

Chokladfyllning

400 g mjölkchoklad

1 burk kondenserad mjölk

Hasselnötter

Hasselnötschoklad (jag tog 2 st Tarragona á 50 g)

Grovhacka hasselnötterna och mixa dem sen. Smält kokosolja och blanda tillsammans med de mixade hasselnötterna.

Tryck ut blandningen en form med avtagbar kant. Ställ in formen i kylen en stund.

Smält chokladen, tillsätt den kondenserade mjölken och blanda det till en krämig blandning. Bred ut blandningen över nötbottnen och tryck sedan ner hasselnötter och delade chokladbitar.

Strö till sist över lite flingsalt och ställ in formen i kylen igen så den får stelna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: