Inspiration till bakning är lätt att hitta då det finns så mänga som är så duktiga och gör fina och goda saker. Ofta ”snor” jag en del av ett recept och sen gör om eller lägger till.
Här har jag gjort en Hasselnötschokladpaj. Botten kommer rakt av från Nyttig chokladpaj av sweetandsimple och chokladfyllningen inspirerades från fridasbakblogg och hennes No Bake Dumlepaj. Tänkte ha i Japp hazelnut men då den inte fanns i butiken så tog jag istället Tarragona.
Hasselnötschokladpaj
Hasselnötsbotten
150 g hasselnötter
70 g kokosolja
Chokladfyllning
400 g mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk
Hasselnötter
Hasselnötschoklad (jag tog 2 st Tarragona á 50 g)
Grovhacka hasselnötterna och mixa dem sen. Smält kokosolja och blanda tillsammans med de mixade hasselnötterna.
Tryck ut blandningen en form med avtagbar kant. Ställ in formen i kylen en stund.
Smält chokladen, tillsätt den kondenserade mjölken och blanda det till en krämig blandning. Bred ut blandningen över nötbottnen och tryck sedan ner hasselnötter och delade chokladbitar.
Strö till sist över lite flingsalt och ställ in formen i kylen igen så den får stelna.