Havrekakor som är smaksatta med vanilj och med en chokladbit mitt i. Man kan nog ta i stort sett vilken chokladsort som helst men jag valde frukt och mandel eftersom jag tycker att russin gör sig så bra med havrekakor. Sen gillar jag den chokladen. Tog en 200 g chokladkaka då bitarna där blir bra storlek och sen blir det ju några bitar över att mumsa på, det skadar ju aldrig.
Vaniljhavrekakor med chokladgömma
125 g smör/margarin, rumsvarmt
1 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3,5 dl havregryn
Ca 15-20 chokladbitar, frukt- och mandel
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smöret i en bunke och vispa ihop det med socker.
Tillsätt ägget och vispa det till en krämig smet. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och sikta ner det i bunken. Tillsätt havregryn och blanda väl. Klä in chokladbitarna i smeten och lägg dem på plåtarna. Tryck till dem lite och försök få dem runda. Se till att det finns lite plats för kakorna att breda ut sig.
Grädda i ugnen i ca 14-16 minuter tills kakorna fått lite färg och precis har blivit fasta. Ta ut plåten och låt kakorna svalna på plåten ett par minuter tills de har stelnat.