Chokladkaffebollar

Chokladbollar är jag lite svag för och bland mina urklipp så hittade jag en jag fick lov att prova. Några småändringar utifrån preferenser och vad jag hade hemma så fick jag ihop dessa chokladkaffebollar. Då det är cashewnötter i dem så passade jag även på att dekorera med nötterna. Fick bli fredagsfika på jobbet, glada kollegor och jag skippade risken att mumsa i mig alla själv.

Chokladkaffebollar

1 dl cashewnötter

1,5 dl havregryn

2 msk kakao

0,5 dl florsocker

0,5 dl muscovadosocker

70 g smör/margarin, rumsvarmt

2 msk espresso

1 tsk frystorkat kaffe

Garnering

Ca 150 g mjölkchoklad

Cashewnötter

 

Mixa cashewnötterna och havregrynen fint. Tillsätt kakao, florsocker, muscovadosocker, smör, espresso och frystorkat kaffe och blanda ihop till en jämn smet. Rulla smeten till bollar och ställ in ett tag i kylen/frysen. Hacka cashewnötterna till garneringen och smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Ta fram bollarna, doppa dem i den smälta chokladen och strö över lite hackade cashewnötter. Låt chokladen stelna och förvara sedan dem i kylen eller frysen.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: