Skräddartekakor

Ny utformning av välbeprövat bröd. Originalet heter Skräddarkakor och man bakar ut fyra stycken större brödkakor av en deg. Nu blir det samma deg men istället 12 stycken tekakor.

Skräddartekakor

50 g jäst

5 dl mjölk

50 g rumsvarmt smör/margarin

1 dl ljus sirap

1 tsk salt

1 msk malen brödkrydda

5 dl vetemjöl

Ca 9-10 dl rågsikt

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken fingervarm och häll den över jästen lite i taget. Rör tills jästen löser sig. Klicka ner matfettet och tillsätt sirap, salt och brödkrydda. Blanda ner vetemjölet och rågsikt och arbeta samman till en blank och smidig deg.

Täck degen med en bakduk och låt jäsa i buken i ca 40 minuter. Stjälp upp degen och dela den i 12 bitar.

Forma bitarna runda och platta till dem innan de läggs på bakpappersklädda plåtar. Ta en gaffel och nagga tekakorna. Låt jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek, ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader. Grädda de färdigjästa bröden mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: