Lakritsbiskvier med hasselnötsbotten

Va ute och fika förra veckan och åt då lakritsbiskvier. Lakritsälskare som jag är så fick jag bara lov att prova. Bytte ut mandeln i bottnen mot min favoritnöt – hasselnöten. Så det blev Lakritsbiskvier med hasselnötsbotten.

Lakritsbiskvier med hasselnötsbotten

Botten

100 g sötmandel

1 dl strösocker

1,5-2 äggvitor

Lakkritssmörkräm

150 g smör

1,5 dl florsocker

1-1,5 msk lakritspulver

1,5 äggula

Garnering

200 g mörk choklad

1 tsk kokosolja

Sätt ugnen på 175°C. Mixa hasselnötterna till ett mjöl. Blanda i sockret. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Ha i äggvitevispet i nötblandningen och rör ihop till en smet. Spritsa eller klicka/bre ut små platta runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar klicka ut små klickar och sen bre ut dem med en liten tesked. Är det för kladdigt så doppa skeden i kallt vatten innan. Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna på plåten. Gör fyllningen genom att vispa smöret och tillsätt sedan florsocker och lakritspulver. När det vispats ihop så tillsätt äggulan under fortsatt vispning. Fördela smörkrämen på hasselnötsbottnarna. Ställ kakorna i kylen/frysen så att smörkrämen blir hård. Finhacka chokladen och smält den och kokosoljan i mikron eller över vattenbad. Låt chokladen svalna lite och doppa sen biskvierna i chokladen. Låt stelna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: