Oreokladdkakor

Kladdkaka, en av de bästa kakorna både när det kommer att äta dem och experimentera med smaker. Går att fylla och dekorera med allt möjligt. Sååå otroligt gott så inte konstigt att den har en egen dag.

I somras så upptäckte min son minioreo-kakorna. Med de små och de vanliga oreaokakorna fick vi ihop en ny liten kladdkakevariant som tack-för-vinterdäcksbyte-fika.

Oreokladdkakor

150 g smör

3 dl socker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

En nypa salt

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

1 frp oreokakor

100 g mjölkchoklad

Minioreokakor

Ugn 200 grader. Smält smöret i lite större kastrull. Blanda i socker och ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, salt, kakao och mjöl och rör till en jämn smet.

Ställ ut kakformer på en plåt eller i en muffinsform. Klicka ut lite smet i botten på kakformarna. Lägg i en oreokaka och ha en till klick smet så att kakan täcks. Grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter.

Den ska fortfarande vara kladdig. Låt svalna ordentligt. Smält chokladen och bre på den på kakorna.

Garnera på valfritt sätt med minioreokakor. Ställ in i kylen och låt chokladen stelna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: