Nötig chokladpaj med kolafyllning

Älskar digestivebottnar. De är ju så mums i cheesecake men även i andra bakverk. Här fick den sällskap av kola, choklad och nötter. Jag tog hälften schweizernöt och hälften vanlig mjölkchoklad sen hasselnötter och jordnötter.

Nötig chokladpaj med kolafyllning

Botten

200 gram digestive kex

100 gram smör

Fyllning

400 gram karamelliserad mjölk

Topping

1,5 dl vispgrädde

400 gram valfri choklad, helst med nötsmak

Blandade nötter

Smält smöret. Krossa digestivekexen till smulor, jag brukar ta morteln. Blanda med det smälta smöret och tryck sedan ut blandningen i en rund form med avtagbar kant. Ställ in formen i kylen i ca 30 minuter. Bred på den karamelliserade kolan på kexen och ställ in i kylen igen.

Bryt chokladen i bitar eller hacka den. Koka upp grädden och blanda sedan i chokladen. Rör om tills chokladen är smält och blandningen blir till en jämn tryffel. Häll tryffeln över den karamelliserade mjölken och strö över hackade nötter.

Ställ in pajen i kylen helst över natten men i minst 5 timmar innan den serveras. Servera gärna tillsammans med en klick grädde.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: