Älskar digestivebottnar. De är ju så mums i cheesecake men även i andra bakverk. Här fick den sällskap av kola, choklad och nötter. Jag tog hälften schweizernöt och hälften vanlig mjölkchoklad sen hasselnötter och jordnötter.
Nötig chokladpaj med kolafyllning
Botten
200 gram digestive kex
100 gram smör
Fyllning
400 gram karamelliserad mjölk
Topping
1,5 dl vispgrädde
400 gram valfri choklad, helst med nötsmak
Blandade nötter
Smält smöret. Krossa digestivekexen till smulor, jag brukar ta morteln. Blanda med det smälta smöret och tryck sedan ut blandningen i en rund form med avtagbar kant. Ställ in formen i kylen i ca 30 minuter. Bred på den karamelliserade kolan på kexen och ställ in i kylen igen.
Bryt chokladen i bitar eller hacka den. Koka upp grädden och blanda sedan i chokladen. Rör om tills chokladen är smält och blandningen blir till en jämn tryffel. Häll tryffeln över den karamelliserade mjölken och strö över hackade nötter.
Ställ in pajen i kylen helst över natten men i minst 5 timmar innan den serveras. Servera gärna tillsammans med en klick grädde.