Saffransdammsugare

Satt i måndags på lunchen och kikade i Pralin som följer med Falukurriren på lördagar. Där hade de gjort pepparkaksdammsugare och då började inspirationen snurra.

Visste att jag hade kvar lite mjuk saffranskaka i frysen så jag fick under tisdagskvällen ihop en annan variant – saffransdammsugare. Tycker att vin choklad är bäst med saffran och för att få de lite mer juligt så fick det blir röd marsipan. En söt liten godbit.

Saffransdammsugare

300 g mjuk saffranskaka

50 g mandelmassa

50 g rumsvarmt smör/margarin

0,5 g saffran

0,5 dl florsocker

1,5 tsk vaniljsocker

Marsinpan i valfri färg

Choklad

Smula sönder saffranskakan och grovriv mandelmassan. Blanda ihop det med smör, saffran, florsocker och vaniljsocker till en jämn degsmet. Låt den stelna 30-60 min i kylen.

Dela på saffransdegsmeten och rulla till längden ca 2 cm tjocka. Kavla ut marsipanen till två avlånga plattor, lika långa som saffranslängderna. Lägg saffranslängderna på marsipanplattorna och rulla ihop så att hela längden blir täkt av marsipanen.

Skär dem i bitar, ca 4-5 cm långa. Ställ in i kylen/frysen en stund. Smält chokladen och doppa sen rullarnas ändar i chokladen. Låt stelna. Förvara dem i kylen.

 

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: