Kaka med chokladgömma

En mumsig kaka som man kan ta vilken chokladbit man vill och trycka ner. Jag tog denna gång Marabous peanut caramel och la en nobless havssalt Crisp uppe på men går att byta ut precis vilken chokladbit och nobless sort man vill.

Kaka med chokladgömma

150 g smör/margarin

2,5 dl mjöl

0,5 dl strösocker

0,25 dl ljus sirap

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

16-18 st bitar choklad, enkla eller dubbla

16-18 st Nobless

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör/margarin, mjöl, socker, sirap, bakpulver och salt till en jämt deg. Dela degen i 16-18 delar och rulla delarna till bollar.

Lägg bollarna i kakformar, aluminiumformar eller pappersformar. Används pappersformar så ställ dem i en muffinsplåt eller använd dubbla. Tryck en liten grop i varje boll och tryck i en chokladbit. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Direkt när kakorna kommit ut så lägg på en nobless. Låt kakorna kallna.

Publicerad av annashemmabak

Heter Anna och bor i centrala Mora, Dalarna. Bakning är mitt stora intresse och sätter på mig bakförklädet flera gånger i veckan för både brödbak och olika bakverk. Det bästa är att få experimentera i köket för att hitta nya recept och smakkombinationer och sen efter det få bjuda den min närhet på resultaten. Instagramkonto: annashemmabak

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: